Frieri

Tradisjonelt er det mannen som frir til kvinnen. Da går han gjerne ned på kne, tar frem ringen og frir til henne. Gjør det helst når dere er alene, gjerne med en romantisk middag og levende lys til. Ikke glem blomstene. Bruk fantasien på å finne ut hvor og hvordan man skal fri, men prøv og lag en romantisk ramme rundt det.

Etter tradisjonen er det lov for kvinnen å fri kun en dag i året, og det er på skuddårsdagen den 29. februar. I dag følger man sjelden denne regelen, men det er allikevel mest vanlig at mannen frir.

Har man fridd er man også forlovet og det vil si at man har inngått avtale om ekteskap. Det er da vanlig at man setter på seg ringer samtidig.

Forlovelse

I følge gammel skikk er forlovelse en klar beskjed til familie, slekt og venner om at hun eller han har bestemt seg for å gifte seg. Familie og venner forventer da at det blir bryllup i nærmeste fremtid.

Med enkle ord kan man si at forlovelse er ventetiden frem til man skal gifte seg med hverandre.

Det er også vanlig i dag at man kjøper ringer sammen som igjen brukes som gifteringer. Har man lyst å overraske partneren kjøper man en ring og samtidig frir til henne/ham. Da kan man kjøpe gifteringer sammen senere. Når man bruker forlovelsesringer som gifteringer er det mest riktige å beholde forlovelsesdatoen i ringene.

Å være forlovet har i dag ingen særlige juridiske og økonomiske forpliktelser.

Hvorfor inngå forlovelse?

  • det er romantisk
  • det er, tradisjonelt sett, opptakten til et kommende bryllup
  • for å gi forholdet en "høyere status"
  • som en slags hensiktserklæring
  • Det er et offisielt signal om at paret er på vei inn i hverandres familier.

 

 


Lucky couple

Hvordan inngår man forlovelse?

Selve måten å forlove seg på varierer mye fra land til land, og ikke minst fra par til par.

Noen velger å plukke ut ringene sammen, mens andre vil overraske med en spesiell ring, eller et par ringer under frieriet. Her er det ikke noe rett eller galt. Det som passer for et par, behøver ikke å passe for et annet. For noen vil et frieri med en diamantring være det mest romantiske man kan tenke seg, men for andre blir dette kanskje en litt dramatisk måte å vise sin kjærlighet på. Valget om hva som passer best for deg og din kjære er det vanskelig for andre å gi råd om, da dette er en veldig individuell sak. Derimot kan vi hjelpe deg med noe annet viktig. Nemlig å finne de ringene eller den ringen du føler du behøver for å gjøre anledningen perfekt!